وقتی صحبت از ایجاد یک وب سایت می شود، امنیت باید در اولویت های شما قرار گیرد.
با افزایش تعداد وب سایت ها در سطح جهان – به رکورد 1.86 میلیارد وب سایت تنها در نیمه اول سال 2021 – تعداد حملات سایبری پشت سر هم افزایش می یابد. حملات به وب سایت ها در ایالات متحده از سال 2020 تقریباً 400٪ افزایش یافته است، به طوری که FBI روزانه 4000 حمله سایبری را گزارش می دهد. همچنین تخمین زده می شود که تا سال 2023 تعداد کل حملات DDoS (منع سرویس توزیع شده) به بیش از 15.4 میلیون برسد.
پیچیدگی روزافزون حملات سایبری همه وب سایت ها را در برابر نقض امنیت و حریم خصوصی آسیب پذیر می کند. دانستن نحوه ایمن سازی سایت خود در برابر این حملات برای محافظت از داده های خود و کاربران بسیار مهم است. در این مقاله از طراحی وب سایت در مشهد، امنیت وبسایت را عمیقاً مورد بحث قرار میدهیم، راههایی برای اطمینان از حفاظت سایبری – از انتخاب سازنده وبسایت مناسب، تا مراحلی که میتوانید برای بهبود امنیت وبسایت خود بردارید و از کسبوکارتان محافظت کنید.
امنیت وب سایت چیست؟
امنیت وب سایت محافظت از سایت شما در برابر مهاجمان آنلاین مخرب است که می توانند به محتوا و داده های سایت شما دسترسی پیدا کنند، تغییر دهند و آنها را بدزدند. همچنین باید از اطلاعات شخصی و حریم خصوصی کاربران سایت شما محافظت کند. هر فرد یا کسب و کاری که دارای یک وب سایت است باید درک جامعی از اصول امنیت سایبری داشته باشد تا مطمئن شود که وب سایت آنها در برابر حملات ایمن است.
شما باید اطمینان داشته باشید که سایت شما و داده های آن ایمن هستند. حملات سایبری در حال افزایش هستند و به طور فزاینده ای پیچیده تر می شوند. این امر تشخیص آنها را برای متخصصان امنیتی دشوار می کند، چه رسد به سازندگان وب سایت. سازنده وب سایت مناسب امنیت را در اولویت قرار می دهد، بنابراین می توانید روی کسب و کار خود تمرکز کنید.
نمونه های حمله به وب سایت
چندین راه وجود دارد که از طریق آنها ممکن است امنیت سایت مورد نفوذ قرار گیرد. ما در اینجا قصد داریم برخی از رایج ترین موارد و تهدیدات احتمالی آنها را برای سایت شما توضیح دهیم:
تزریق SQL
تزریق SQL شامل استفاده از زبان پرس و جو جستجو (نوعی کد کامپیوتری) برای کنترل پایگاه داده و استخراج اطلاعات حساس است. چنین حمله ای همچنین می تواند برای ویرایش، تغییر یا حذف اطلاعات در پایگاه داده استفاده شود و حتی ممکن است برای بازیابی رمزهای عبور یا اطلاعات کاربر استفاده شود. طبق گزارش وضعیت اینترنت/امنیتی Akamai، بین ژانویه 2020 تا ژوئن 2021، 6.2 میلیارد تلاش برای تزریق SQL صورت گرفته است که آنها را در صدر حملات رایج وب قرار می دهد.
حملات SQL یک تهدید واقعی برای ایمن نگه داشتن سایت و داده های آن است. این حملات سایبری می تواند بر عملکرد سایت شما تأثیر بگذارد و منجر به از دست رفتن داده های حساس کاربر شود. به عنوان مثال، رمزهای عبور بازیابی شده از سایت شما ممکن است برای هک کردن حساب های کاربران شما در چندین پلت فرم آنلاین استفاده شود.
باج افزار
باج افزار نوعی نرم افزار مخرب است که برای آلوده کردن رایانه ها استفاده می شود. پس از آپلود می تواند دسترسی به فایل ها، سیستم ها، نرم افزارها و برنامه ها را مسدود کند. سپس هکرها از کاربر آسیب دیده باج می خواهند و پس از پرداخت، رایانه و فایل های مربوطه رمزگشایی شده و باج افزار حذف می شود.
در سال 2021، سازمانها، از بیمارستانهای دولتی گرفته تا نهادهای دولتی و شرکتهای بزرگ، قربانی حملات باجافزاری شدند. اکثر این حملات باجافزار در نتیجه فیشینگ بود – کامپیوترها و سیستمها زمانی آلوده شدند که کارمندان یک ایمیل فیشینگ دریافت کردند و سپس روی یک پیوند مخرب در آن کلیک کردند.
حملات باج افزار در حال افزایش است و سال 2021 سال شلوغی بود و 37 درصد از سازمان های شرکتی گزارش دادند که قربانی یک حمله باج افزار شده اند. تنها در نیمه اول سال 2021، FBI افزایش سالانه 62 درصدی این حملات را گزارش کرد.
اسکریپت بین سایتی (XSS)
یک حمله اسکریپت بین سایتی زمانی رخ می دهد که کد جاوا اسکریپت مخرب از طریق یک وب سایت قابل اعتماد به مرورگر کاربر تزریق شود. این نوع حمله مانند حمله تزریق SQL عمل میکند و ناتوانی مرورگرها را در تمایز بین متن نشانهگذاری مخرب و بیضرر شکار میکند. مرورگرها به سادگی هر متنی را که دریافت می کنند، صرف نظر از هدف آن، ارائه می کنند.
اسکریپت بین سایتی اغلب برای سرقت کوکیهای کاربر (اطلاعات ذخیرهشده) و نمایش آنلاین آنها استفاده میشود. همچنین میتوان از آن برای ویرایش وبسایتها، جمعآوری اطلاعات کاربری امن (مانند رمز عبور یا شماره کارت اعتباری) استفاده کرد. بین ژانویه 2020 و ژوئن 2021، تخمین زده می شود که 1.019 میلیارد چنین حملاتی صورت گرفته است، بنابراین ناگفته نماند که محافظت در برابر اسکریپت بین سایتی بخش مهمی از امنیت وب سایت است.
استفاده مجدد از اعتبار
هنگامی که اعتبار کاربر به سرقت می رود، می تواند بیشتر از وب سایت شما تأثیر بگذارد. می توان از آنها برای دسترسی به چندین سایت استفاده کرد که در آن اعتبارنامه های یکسان اعمال می شود و آسیبی ایجاد می کند که به طور همزمان در بسیاری از وب سایت ها گسترش می یابد.
حملات استفاده مجدد از اعتبار یکی از رایج ترین تهدیدها برای امنیت سایت است، تا حدی به این دلیل که کاربران معمولاً اعتبار خود را در چندین سایت و پلتفرم آنلاین تکرار می کنند.
بنابراین، هک کردن تنها یکی از این موارد به بیش از سایتی که از آن دزدیده شده است دسترسی پیدا می کند.
حملات DoS/DDoS
حملات DoS (انکار سرویس) با هدف قطع کردن عملکرد و قابلیت استفاده یک وب سایت انجام می شود. یکی از رایجترین شکلها، حمله انکار سرویس توزیعشده (DDoS) است. این زمانی است که یک ربات حجم عظیمی از ترافیک جعلی را از چندین منبع به یک وب سایت ارسال می کند تا سرور را بیش از حد بارگذاری کند.
حملات DoS باعث اتمام زمان سرور می شود و وب سایت مورد حمله را غیرقابل دسترسی می کند. این میتواند برای وبسایتها در هر اندازه بسیار مضر باشد و بر عملکرد وبسایت تأثیر منفی بگذارد.
تاثیر نقض امنیت وب سایت
حملات سایبری می توانند اثرات قابل توجه و پایداری بر عملکرد و عملکرد سایت شما داشته باشند. در کوتاه مدت، آنها می توانند رشد ترافیک و تبدیل را محدود کنند. در دراز مدت، آنها می توانند به هویت برند و شهرت تجاری شما آسیب بزنند. برخی از مهم ترین تأثیرات نقض امنیت عبارتند از:
ریزش مشتری
کاربران برای اینکه به وب سایت شما اعتماد کنند و از آنها استفاده کنند، باید بدانند داده های آنها ایمن است و به عنوان مشتریان تکراری بازگردند. این مهم است که کاربران به سایت شما اعتماد کنند تا روی CTA کلیک کنند یا خرید کنند. حملات مخربی که منجر به از دست دادن اعتبار و اطلاعات حساس مشتری می شود، بدون شک بر نحوه درک سایت و کسب و کار شما تأثیر می گذارد. این متأسفانه عواقبی فراتر از وب سایت شما خواهد داشت و بر شهرت برند و خدمات مشتری شما نیز تأثیر می گذارد.
لیست سیاه موتورهای جستجو
لیست سیاه موتورهای جستجو می تواند پیامد بسیار مضر نقض امنیت سایت باشد. اگر گوگل یک وب سایت را خزیده و بدافزار یا کد مخرب را پیدا کند، ممکن است تصمیم بگیرد سایت آسیب دیده را در لیست سیاه قرار دهد و پیدا کردن آن در جستجو را دشوارتر کند. این به نوبه خود می تواند منجر به کاهش چشمگیر ترافیک شود و تأثیر منفی بر توانایی سایت در ایجاد و حفظ مشتریان داشته باشد.
به همین ترتیب، وبسایتهایی که از خرابیهای منظم و خطاهای سرور رنج میبرند، اغلب با مشکلات نمایهسازی صفحه مواجه میشوند. اگر گوگل صفحهای را خزیده و با خطای خرابی سرور مواجه شود (معمولاً خطای 500)، میتواند تصمیم بگیرد که دیگر صفحه را خزیده نکند. این تأثیر چشمگیری بر روی دید سایت در جستجو و توانایی آن در جذب بازدیدکنندگان جدید دارد.
تعلیق سایت
حملات امنیتی می توانند خدمات مهم سایت مانند ورود به سیستم، ثبت نام و عملکردهای خرید را به حالت تعلیق در آورند. در نتیجه، این می تواند تعامل کاربران با سایت شما را دشوار کند. از آنجایی که حذف بدافزار پرهزینه و زمان بر است، بهتر است از حملات امنیتی با یک برنامه امنیتی قوی وب سایت جلوگیری کنید تا با عواقب بعدی آنها مقابله کنید.
7 گام برای بهبود امنیت وب سایت شما
اطمینان از ایمن بودن سایت شما با انتخاب سازنده وب سایت مناسب شروع می شود. یکی را انتخاب کنید که امنیت وب سایت را در اولویت قرار می دهد و شما را آزاد می گذارد تا روی مدیریت سایت خود تمرکز کنید. در اینجا برخی از مراحلی که هم شما و هم سازنده وب سایت شما باید برای محافظت از سایت خود انجام دهید، آورده شده است:
01. پلت فرم اصلی و به روز رسانی شخص ثالث
با وجود خطرات شناخته شده حملات سایبری، امنیت سایت شما باید چیزی باشد که می توانید آن را مسلم بدانید. این ممکن است خلاف واقع به نظر برسد، اما صدای ما را بشنوید.
ساختن وب سایت خود بر روی پلتفرمی که به صورت 24 ساعته نظارت می شود به معنای آرامش کامل در مورد امنیت سایت شما و در نتیجه کسب و کار شما است. پلتفرمی که آسیبپذیریها را اسکن میکند و در پاسخ به آنها بهروزرسانی میکند، وقتی نوبت به ایمن کردن سایت شما میرسد، از بازی جلوتر است.
برنامههای شخص ثالث میتوانند منبع اصلی نقض امنیت سایت باشند، با پتانسیل آسیب رساندن به میلیونها سایت در آن واحد. برای جلوگیری از این اتفاق، توصیه میکنیم یک سازنده وبسایت را انتخاب کنید که به همان اندازه که برای اجرای کسبوکارتان نیاز دارید، ویژگیهای داخلی داشته باشد. شما را کمتر به برنامه های شخص ثالث وابسته می کند و بیشتر روی کسب و کارتان متمرکز می شود.
02. پروتکل های SSL
یک وبسایت امن شامل پروتکل SSL (لایه سوکتهای امن) است که میتوان آن را با https در جلوی نام دامنه در آدرس اینترنتی سایت مشاهده کرد. پروتکل SSL از ارتباط بین وب سایت و سرور با رمزگذاری آن محافظت می کند. این امر مانع از خواندن یا دخالت هکرها در اطلاعات ارسال شده از یکی به دیگری می شود. یک پروتکل SSL باید در هر سایت جدیدی که ایجاد می شود استاندارد باشد، اما به ویژه در سایت هایی که معاملات و فروش آنلاین انجام می دهند بسیار مهم است. اخیراً، پروتکلهای SSL بهروزرسانی شدهاند تا تلاشهای پیچیدهتری برای نقض رمزگذاری آن را مدیریت کنند.
هنگام انتخاب یک سازنده وب سایت مانند طراحی وب سایت در مشهد، با استفاده از به روزترین و امن ترین پروتکل: TLS 1.2، به طور خودکار یک سایت با لایه های حفاظتی اضافی ایجاد می کنید. شما می توانید هر نوع سایتی را که نیاز دارید ایجاد و مدیریت کنید – از یک وب سایت شخصی گرفته تا یک سایت تجارت الکترونیک – مطمئن باشید که داده های شما و مشتریان شما مطابق با بالاترین استانداردهای صنعت محافظت می شود. سازنده ای را انتخاب کنید که امنیت وب سایت را در اولویت قرار دهد. برای اطلاعات بیشتر در مورد اینکه طراحی وب سایت در مشهد چگونه از سایت شما محافظت می کند، از هاب امنیتی ما بازدید کنید.
03. میزبانی وب امن
لایه های حفاظتی زیادی برای سایت وجود دارد و میزبانی وب قابل اعتماد بخشی جدایی ناپذیر از این امر است. میزبانی وب امن یک امر ضروری است و از حملات به وب سایت شما از طریق سرور شما جلوگیری می کند. همچنین مهم است که هاست شما به طور مرتب مورد بررسی قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که برای هر گونه تهدیدی از جمله DDoS که در راه است آماده است.
در حالت ایدهآل، میزبانی امن باید شامل آزمایش مداوم، برنامه پاداش باگ و نظارت 24/7 باشد تا تضمین کند که میتواند حتی در برابر پیشرفتهترین تهدیدات سایبری مقاومت کند. همچنین باید با GDPR مطابقت داشته باشد و استانداردهای بین المللی در مورد حریم خصوصی و امنیت آنلاین را رعایت کند.
04. ایجاد امتیازات مدیریت
سایت های بزرگ به ویژه به تیمی از افراد برای مدیریت آنها نیاز دارند و هر کدام به درجات مختلفی از دسترسی نیاز دارند. اطمینان حاصل کنید که به دقت در مورد میزان دسترسی یک مدیر وب سایت برای انجام کار خود فکر کنید، سپس بر این اساس دسترسی مدیر به سایت خود را اعطا کنید. اعطای دسترسی کامل کورکورانه به همه افرادی که در سایت شما کار می کنند، آن را در برابر حملات آسیب پذیرتر می کند.
همچنین توصیه می کنیم یک خط مشی امنیتی بنویسید که برای همه مدیران سایت اعمال شود. این باید شامل موارد زیر باشد: انتخاب رمز عبور، دانلود برنامه شخص ثالث، و سایر وظایف مهم مدیریت سایت تا مطمئن شوید که کل تیم شما امنیت سایت شما را به عنوان اولویت اول خود دارد.
05. پشتیبان گیری از سایت
در حالی که بهترین روش های امنیتی وب سایت شامل حملات پیشگیرانه است، در صورت نقض امنیتی، بازیابی سریع به پشتیبان گیری از سایت شما بستگی دارد. این به این معنی است که یک نسخه از سایت خود را به طور جداگانه ذخیره کنید و مطمئن شوید که در صورت حمله به نسخه اصلی، می توان آن را بازیابی کرد.
بسیاری از سازندگان وب سایت، از جمله طراحی وب سایت در مشهد، به طور خودکار از تمام سایت های خود نسخه پشتیبان تهیه می کنند.
شما نیازی به انجام کاری ندارید، اما مطمئن باشید که سایت شما ذخیره شده است.
اگر مطمئن نیستید که از سایت شما به طور خودکار نسخه پشتیبان تهیه شده است، توصیه می کنیم برای اطمینان از همان ابتدا با سازنده وب سایت یا توسعه دهنده سایت خود مشورت کنید.
06. تنظیمات پیش فرض CMS را تغییر دهید
اگر تنظیمات پیشفرض CMS (سیستم مدیریت محتوا) تغییر نکرده باشد، سایت شما راحتتر هک میشود. هنگام ساخت سایت خود، حتما این موارد را تغییر دهید. به عنوان مثال، میتوانید با تغییر نظرات و تنظیمات کاربر شروع کنید – یکی از راههای انجام این کار، اختصاص نقشهای امتیازی مختلف به هر یک از مدیران سایتتان است.
تغییرات در این تنظیمات پیش فرض درک سیستم شما را برای هکرها دشوارتر می کند و آن را کمتر در برابر حملات آسیب پذیر می کند. تعداد فزایندهای از حملات سایبری به صورت خودکار انجام میشوند و توسط رباتهایی اجرا میشوند که تنظیمات پیشفرض بسیاری از CMSها را درک میکنند و میتوانند آن را نقض کنند.
تغییر این تنظیمات خواندن و حمله به پلتفرم شما را برای این ربات ها دشوارتر می کند.
07. بهترین شیوه های رمز عبور را دنبال کنید
تغییر منظم رمز عبور سایت می تواند از شما در برابر حملات اعتبار محافظت کند. گذرواژههای قوی را انتخاب کنید—مطمئن شوید که از ترکیبی از اعداد، حروف و نویسهها استفاده میکنید (نکته حرفهای: هر چه طولانیتر، ایمنتر.) سایر اقدامات مهم اعتبارسنجی عبارتند از: هرگز رمز عبور خود را به اشتراک نگذارید یا آن را در مرورگر خود ذخیره نکنید. همیشه از استفاده یکسان در سایت های مختلف خودداری کنید. اطمینان حاصل کنید که همه کسانی که به سایت شما دسترسی دارند می دانند چگونه اعتبار ورود خود را ایمن نگه دارند.
همچنین به شدت توصیه می شود که احراز هویت چند عاملی (MFA) را تنظیم کنید. این امر دسترسی هکرهای احتمالی به سایت شما را دشوارتر می کند. MFA شامل افزودن سطح دیگری از احراز هویت ورود به سیستم، مانند اعلان فشار از یک دستگاه تلفن همراه است.
در صورتی که نیاز به تامین امنیت وب سایت خود داشتید تماس بگیرید!
تیم امنیتی طراحی وب سایت در مشهد – 09216834454